1 min. prečítané

Dnes si povieme niečo o hodinkách veľmi zaujímavej značky Biatec, o ktorých už nejaký čas viem, ale nakoniec sa mi do rúk dostal pilotský model, aby som vám ukázal, aké dobré sú ich hodinky! Najzaujímavejšia časť podľa môjho názoru je, že značka sídli na Slovensku.

Slovo „Biatec“ (alebo „Biatex“) pochádza pravdepodobne z mena panovníka, ktorý sa začal objavovať na starých keltských minciach razených v oblasti dnešnej Bratislavy (nášho hlavného mesta) v priebehu 1. storočia pred n. L. Názov sa tiež používa na označenie samotnej mince. Ako spoločnosť sú veľmi hrdí na to, že majú sídlo na Slovensku, a preto chceli vytvoriť silné spojenie medzi svojou značkou a dedičstvom, a odtiaľ pochádza aj meno Biatec.

Corsair CS sa dodáva vo veľmi krásnej drevenej čiernej lakovanej krabičke. Vnútro krabičky je lemované žltou kožou a na vnútornej strane veka je text „Inšpirovaní minulosťou, poháňaní budúcnosťou“, čo je podľa mňa skvelá správa! Vnútro krabičky má výrez, aby sa do neho zmestili hodinky.Celú recenziu (v angličtine) si môžete prečítať tu.