2 min. prečítané

U nás v Biatec Watches sme pomerne flexibilní, čo sa týka rôznej individualizácie a personalizácie hodiniek. Preto radi prispôsobíme naše hodinky Vašim individuálnym predstavám a potrebám prípadne vyrobíme kompletne nové hodinky na zákazku.  

Existuje niekoľko spôsobov, akými môžete svoje hodinky personalizovať. Tým najjednoduchším spôsobom je možnosť gravírovania textu kdekoľvek na puzdro hodiniek. Najčastejšie tak robia zákazníci na zadné veko. Nižšie nájdete ukážku textu "KUBA" obklopujúceho naše logo.

Na ďalšom obrázku zas môžete vidieť ako sme robili gravírovanie na bočnú stranu puzdra potápačského modelu Leviathan. Zákazník si zobral troje hodiniek s tým, že každý kus mal číslo daného kusu trochu zväčšené. V tomto prípade teda ide o druhý kus z troch.

Ďalšou možnosťou personalizácie je prostredníctvom mince, ktorá sa nachádza v zadnom veku modelov Corsair, Majestic alebo Marine. 

V základe dodávame všetky tieto hodinky zo štandardnou mincou. K Marine modelom prislúcha minca s lodnou kotvou, u modelov Majestic je to modernizovaná podoba pôvodnej "Biatec" mince s motívom jazdca na koni a pri Corsair CS modeloch je to minca s lietadielkom Vought F4U Corsair.

Pôvodná keltská minca Biatec. Slovo „Biatec“ (alebo „Biatex“) pochádza pravdepodobne od mena panovníka/kráľa, ktorý sa začal objavovať na starých keltských minciach razených na území dnešnej Bratislavy približne v prvom storočí pred našim letopočtom. Takisto je to názov, ktorý sa používa na označenie samotných mincí.

Avšak v prípade, že si to náš zákazník bude želať, vieme mu za príplatok nechať vyrobiť jednu z nasledujúcich mincí s vlastným gravírovaním a vložiť ich pod zadné veko ktoréhokoľvek modelu (s výnimkou potápačského modelu Leviathan).

Všetky mince zobrazené vyššie, sú vyrobené z rýdzeho 24 karátového zlata a preto je potrebné počítať s príplatkom približne 300 EUR k cene hodiniek. Cena je vrátane prípadného gravírovania. 

V prípade záujmu o ešte jedinečnejšie hodinky dokážeme nechať vyrobiť akúkoľvek mincu s akýmkoľvek motívom, no či už pôjde o biele, žlté alebo ružové zlato, tu už je potrebné počítať aj s vyššou cenou, pretože je potrebné vyrobiť špeciálnu raznicu, ktorá sa využije len raz. A takisto je potrebné myslieť na to, že takáto výroba sa musí naplánovať s Kremnickou mincovňou, takže čas produkcie je zvyčajne niekoľko mesiacov.

No a na najvyššom stupienku individualizácie je možnosť vytvoriť komplet nové hodinky podľa vlastného dizajnu zákazníka. Samozrejme, návrhy dokážeme urobiť za Vás podľa Vašich požiadaviek. Túto možnosť by sme však odporúčali hlavne väčším firmám, ktoré dokážu objednať aspoň 50 a viac kusov, pretože vstupné náklady spojené s vlastnou produkciou sú pomerne vysoké a aby to malo ekonomický význam, je potrebné aby sa tieto náklady rozpočítali na väčší počet kusov. 

Nižšie môžete vidieť návrh taktických hodiniek s našim dizajnom:

Urobíme všetko preto, aby sme našli čo najviac ekonomickú cestu pre klienta, no v prípade záujmu sa nebránime ani realizácii skutočných "Haute Horology" hodiniek vyrobených na zákazku:

Sme perfekcionisti a dobre vieme, že takáto zákazková výroba je beh na dlhé trate. Preto odporúčame našim zákazníkom, aby nás v prípade záujmu kontaktovali čo najskôr, ideálne pár mesiacov pred dodaním samotných hodiniek.