2 min. prečítané

Je to len pár rokov dozadu, čo sme zakladali značku Biatec (konkrétne rok 2016). Vtedy sme ani len netušili, čo nás čaká. Nemali sme kapitál, vlastne sme nemali takmer nič okrem nášho veľkého nadšenia. No človek je „tvor tvorivý“ a preto sa nám podarilo za pomerne krátku dobu vytvoriť dobre zabehnutú značku, ktorá už stihla vyhrať dve ocenenia Superbrands. Dobre si však pamätáme na dlhé hodiny strávené za počítačom, nekonečné presuny medzi kanceláriou a hodinárskou dieľňou veriac, že cesta, ktorou sme sa vybrali síce nie je ľahká, ale je správna!

Postupne prišli prvé úspechy, no samozrejme nevyhli sa nám ani menšie potknutia, či bolestivé pády. Kto Vám bude tvrdiť, že v jeho firme ide všetko ako po masle, neverte mu!

A hoc sme firma malá, chuť pracovať na svojich snoch je o to väčšia. Za prvé úspechy vďačíme práve našim zákazníkom, ktorí ako prví „vyniesli“ naše hodinky do sveta. Potom prišli tie „väčšie“ úspechy, keď naše hodinky mohli reprezentovať našu krajinu ako dar pre významne osobnosti (vrátane 3 prezidentov ako aj iných vládnych alebo významných štátnych činiteľov, či športovcov).

Známe osobnosti, ktoré nosia Biatec hodinky

*pozn. Značka Biatec je apolitická a v žiadnom prípade nerobí kampaň ani reklamu žiadnej politickej strane.

No teraz, azda vďaka „šťastnej náhode“ (aj keď šťastné náhody neexistujú) sa nám podarilo doručiť jeden z našich modelov priamo Svätému Otcovi, Františkovi! To sa nám podarilo najmä vďaka nášmu dobrému nemenovanému priateľovi ako aj organizácii GLOBSEC, ktorá prostredníctvom jej prezidenta, pána Róberta Vassa hodinky priamo odovzdala Svätému Otcovi.

Pán Róbert Vass a pápež František

„Súkromná audiencia na pozvanie pápeža priamo v Apoštolskom paláci je pre mňa nevýslovná česť, pretože sa takejto pocty dostáva najmä hlavám štátov. Len veľmi výnimočne dáva jeho svätosť privátnu audienciu niekomu inému. O to viac, že som mal so Svätým Otcom osamote celých 30 minút, čo je mimoriadne,“ povedal prezident GLOBSEC-u Róbert Vass.

Nakoľko protokol Svätej stolice má svoje pravidlá, bolo potrebné hodinky jemne pozmeniť a personalizovať. To je ale výhoda našej spoločnosti. Dokážeme byť flexibilní, máme radi výzvy, takže to nebol pre nás žiadny problém.

Svätého Otca zaujali slovenské hodinky Biatec

„Svätému Otcovi sme darovali tri symbolické dary. Za GLOBSEC sme mu darovali pamätnú kryštálovú zemeguľu s vyobrazením Slovenska. Symbolizuje naše krédo, že aj malá krajina alebo malé činy dokážu mať veľký dopad, len im treba veriť. Ukazuje snahu nestáť bokom pri riešení svetových kríz a neskrývať sa za výhovorky, že sme malí, alebo bezvýznamní. Tento dar pripomína jeho účasť a výroky na GLOBSEC fóre v roku 2021. Druhým darom boli hodinky vyrobené na Slovensku, nádherná ručná práca so zobrazením prvej mince biatec. Je symbolom zručnosti, ale aj toho, že času na tomto svete máme málo a preto ho nemôžeme márniť nezmyselnými hádkami, ale využiť v prospech ľudstva a medzinárodnej spolupráce pre lepší svet,“ dodal Robert Vass.

Svätý otec si prezerá hodinky a zlatý krížik

No a o ktoré hodinky vlastne išlo? Jemne personalizovaný model Biatec Majestic 01 F, ktorý môžete okrem pápeža vlastniť aj Vy: https://www.biatecwatches.com/t-sk/shop/biatec-majestic-01-f

hodinky Biatec Majestic 01 pre pápeža Františka

Zdroj citácií a niektorých obrázkov: https://www.globsec.org/